woensdag 25 december 2013

Kerst in groen en rood

Jules bracht twee groene kerstbomen mee naar de klas. In de speelhoek kwam een kerstboom waar de kleuters steeds opnieuw versiering in konden hangen. In onze onthaalhoek kwam de andere boom.
 Via mimespel kwamen alle kerstattributen in rood en groen tevoorschijn.

We hadden veel werk aan onze nieuwjaarsbrief. Met de rolletjes van Margeaux haar opa stempelden we een groene boom, met kurk en rode verf kwamen de kerstballen in de boom. De lichtjes maakten we door met een oorstokje te stempelen. Op de achterzijde werd het nieuwjaarsversje gekleefd. We maakten kerstballen : groot en klein met rood en groen zijdepapier. We maakten twee slingers : een rode en een groene Onze doos bestempelden we met een oorstokjes en er werden glitters bij gekleefd. Als mama of papa nu nog voor kerstboom spelen zal het nieuwjaarsversje zeker lukken!

Het kerstverhaal werd verteld en de kls konden met de kledij het verhaal spelen.
Onze nieuwe vriendjes uit de klas van juf Elke kwamen reeds tweemaal spelen in de klas. We maakten hen wegwijs in de klas zodat ze na de kerstvakantie zich onmiddellijk zullen thuis voelen in onze klas.

Op donderdag gingen we samen met alle leerlingen kijken naar de kerstmusical. Op ons kerstfeestje aten we de zelfgemaakte koekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie